Suicide Squad (2016)


Şu kadroya rağmen çekici gelmemişti bana film zamanında: Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney ve Cara Delevingne. Aslında bir tanesi olsa yeter ama hepsi bir olunca insan kıllanıyo, kesin şov diyosun... Onun için izlemedim sinemada, sonra da aşırı kötü eleştiriler aldı. Bu da daha sabah bahsettiğim Doctor Strange (2016) filminde yaşanan, beklenti-buluntu etkisi tamamen, beklenti düşükse, güzel film olunca efsaneymiş gibi duruyo. Suicide Squad (2016) filmimiz ise bu etkiyi sallamıyor, hayvan gibi yıldız topluyor filme ve aslında idare eder olan film leş duruyor.

DC Comics bu işleri öğrenemeyecek galiba, Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)'ten sonra herkes biraz toparlanırlar diye bekledi, -aslında bu da biraz beklentiyi yükseltti- nitekim BvS'den daha iyi hikaye olarak. Yani evet, kötü film değil Suicide Squad (2016), sadece basit.


Olay, çok bilmiş bir gizli servis ajanının, dünyaya olabilecek herhangi bir insandışı varlık saldırısında kullanılmak üzere, iyi süper kahramanlar tarafından yakalanmış kötü kahramanların olduğu bilgisini üst düzey yöneticilere vermesiyle başlar. Yani diyor ki Batman vb'nin yakalayıp hapse tıkmamıza yardım ettiği bazı psikopatlar var, bunların içeride canı sıkılıyor. İstersek bunları silah olarak kullanabiliriz. Bizim kontrolümüzde dediklerinden en uzaylısı ilk dakkada firar ediyor, Söz konusu ekip toplanıyor. Bir özel asker kontrolünde bir grup özel suçlu salınıyor çarşıya, suçlulara takılan çip bombalı, kaçan olursa bum.

Hikaye bu, karakterler rengarenk, çoğu gereksiz renk. Sırf kalabalık olsun diye gruba alınanlar var. Hepsine birer hikaye yazılmış ama çok olmamış. Yine de görsel anlamda neredeyse doyurucu iş çıkmış. Ama kolpa mı kolpa, ona yapacak bi şey yok. Hayır zaten DC'nin benzer bi işi Watchmen (2009) diye bi şey var ki, açın onu izleyin, güzel de film o, bir grup kötü adamsa bir grup kötü adam, nedir... Hatta iyi fikir, ben bi tur Watchmen (2009) izliycem, hadi hep beraber Watchmen (2009) izleyelim...


Yazan yöneten David Ayer. Düz aksiyon filmleriyle tanınan bir isim. Çok becerememiş adetli eğlenceli tip hikayesini. Filme puanım 5/10. Yine iyi puan verdim, o uzaylı diyaloglarına rağmen.. Hadi hadi hep beraber Watchmen (2009) izleyelim...

21.11.16