Wolverine Logan


Wolverine karakteri ilk kez, 75 Mayısında Len Wein, John Romita ve Herb Trimpe tarafından Marvel için tasarlanıp çizilip yazılmıştır. Vietnam Savaşı sırasında başlar hikayesi, yaşlanmadığı için, daha çok savaş görecektir.
X-Men serisi, çeşitli özellikleri olan, mutant insanları bulup, kötü yola sapmalarını engelleyip, güçlerini iyi amaçla kullanmalarını öğreten bir özel eğitim kurumunun hikayesini anlatır. Buranın patronu da Profesör Charles Xavier'dir. X-Men'in X'i oradan..
İlk çizildiğinde, diğer mutantlarla takılan bir karaktermiş Logan. Sonra başlarım yapacağınız işe deyip kafasına göre yaşamış ama yine de her zaman, X-Men dedin mi Wolverine'dir yani olay..

Wolverine karakterini sinema filmlerinde Hugh Jackman canlandırıyor. Sinema filmleri dışında pek çok mecrada da aktif bir karakter bu: animasyon dizileri, diğer kahramanlarla ortak macera çizgi romanları, bilgisayar oyunları falan.


Çocukken bir sinir harbi sırasında pençeleri çıkan küçük James Howlett (Logan), hücre yenilenmesi yöntemiyle yaralarını iyileştirebilen ve bu sayede erişkinliğe eriştikten sonra yaşlanmayan bir mutanttır. Üvey abisi Viktor'da da benzer bir özellik vardır, tırnakları yırtıcı bir hayvanınkiler gibi sağlamdır ve o da aynı hücre yenilenmesi özelliğine sahiptir. Ailede sorunlar bitmez, babayı öldüren anne, sonra intihar edince çocuklar kimsesiz kalır ve belli bir yaşa geldiklerinde devletin gizli bir biriminde, tıpkı kendileri gibi olan bir takım özellikli insanla görev almaya başlarlar. Ekip görevden göreve koşarken, Logan'ın üstünde bir şey denemek isterler. Zaten halihazırda ölümsüz olan Logan'a Adamantium enjekte edilerek, kemiklerinin çok daha sağlam olan bir çeşit metale dönüşmesi sağlanır. Tabii pençelerinin de.. Bu işlem sırasında hafızasını kaybeden Logan, araştırmacıların elinden kaçar. Üvey abisiyle fikir ayrılığına düşer, düşman olur.

Bu sonradan anlatılan bir başlangıç hikayesidir. X-Men Origins: Wolverine (2009)'de anlatılır bu kısım. Bunun dışında daha çok mutant tipleri kontrol altında tutmaya çalışan bir takım güçlere karşı savaş verilir. Bütün X-Men ekibinin savaşı budur genelde..


İlk çizildiği zamanlar maskeli, kostümlü falan bir tip olan Logan, sonra sonra kendine geliyor, maske çıkıyor. Zaten bu karakter seneler sonra anca temele oturtulmuş, öyle okumuştum bi yerde. En başta bir buz porsuğunun (Wolverine adı burdan geliyor) mutant hali olarak çizilmiş sonra insandan türeyen bir mutant olmasına karar verilmiş.

X-Men (2000), X2 (2003),  X-Men: The Last Stand (2006) ve X-Men Origins: Wolverine (2009)..
Bu filmlerde Wolverine'in ve diğer mutantların nasıl eğitildiği anlatılıyor, güçlerini nasıl kontrol edebilecekleri okul müdürü Charles tarafından öğretiliyor.. Ve tabii kötü niyetli insanlarla mücadele ediliyor.

Bundan sonra çekilen serinin diğer filminde, mutantların ilk nasıl tespit edilip, nasıl eğitilmesi gerektiğini anlatan, -komple serinin ilk filmi niteliğindeki- beşinci film X-Men: First Class (2011)'ta, en sonda küçük bir sahnede görünüyor Wolverine. Bu filmde baş karakterler Charles Xavier ve Erik Lensherr.. Bu mutant kankiler güç yönetimi konusunda kutuplaşıyo, sonra da işte mutant ekip arkadaşı bulup, eğitip, kendi safına katmaya çalışıyorlar.. Yani asıl kavganın niye başladığı ve X-Men projesinin nasıl ortaya çıktığı anlatılıyor.. James McAvoy ve Michael Fassbender başrollerde..


Altıncı film The Wolverine (2013) ile Logan'ın bireysel macerasına dönülüyor. Kötü adamlarla kovalaşma işi Japonya'ya sıçrıyor.. Burada kendi ölümsüzlüğüyle savaşı hız kazanıyor.

Önümüzdeki zamanlarda çıkacak olan yedinci film X-Men: Days of the Future Past (2014) ise, 2011'deki filmin devamı olacak.. Yani yine ekip çalışması göreceğiz. Wolverine bu filmde dahil olacak X-Men grubuna.. Dördüncü filminde gördüğümüz Wade Wilson (Deadpool) karakteri de çok sevilen bi tip, onun da bireysel filmi gelecek: Deadpool (2016)..

Yedi filmlik seride dikkat çeken kadın tipler şöyle sıralanabilir:

Jean Grey: Famke Janssen (1-2-3-6) / Sophie Turner (8)
Storm: Halle Berry (1-2-3-7) / Alexandra Shipp (8)
Rogue: Anna Paquin (1-2-3-7)
Mystique: Rebecca Romijn (1-2-3) / Jennifer Lawrence (5-7-8)
Lady Deathstrike: Kelly Hu (2)
Shadowcat: Sumela Kay (1) / Katie Stuart (2) / Ellen Page (3-7)
Psylocke: Mei Melançon (3) / Olivia Munn (8)
Kayla Silverfox: Lynn Collins (4)
MacTaggert: Rose Byrne (5-8)
Mariko: Tao Okamoto (6)
Viper: Svetlana Khodchenkova (6)
Jubilee: Lana Condor (8)
Laura: Dafne Keen (9)

10.11.13


Tekrar merhaba herkese. 2013'ün sonlarında yazdığım bu yazıya ek birkaç şey yazmak istedim. En son yedinci filmin geleceği haberini vermişim. Bunun üzerine iki film daha ilerledi seri, X-Men: Apocalypse (2016) ve Logan (2017)..

Logan, son filmde 2024 model bir Chrysler kullanıyo ve görece yaşlanmış diyebiliriz.. Yine mutantları kontrol altında tutmak isteyen bir ekiple uğraşıyor. Fakat bu ekip, aynı zamanda eline geçirdiği DNA'larla gizlice kendi mutantlarını yaratmış. Ve o mutantlar şu an 7-10 yaşlarında, savaş için yetiştirilen çocuklar. İçlerinden bir kız kaçak. Tıpkı Logan gibi metal pençeleri olan Laura, Logan'ın biyolojik kızı.. Ve aşırı tatlı bi kız..

Bu arada Deadpool 2 (2018) de geliyor!!!

28.05.2017