Mr. & Mrs. Smith (2005)


Jumper (2008) ve Edge of Tomorrow (2014)'un da yönetmeni olan Doug Liman tahtta. Senaryoyu yazan ise, şu sıralar X-Men: Dark Phoenix (2019) ile ilk kez o tahta oturacak Simon Kinberg. Kendisini önceki X-Men filmlerinde hep senaristler arasında görmüştük ama artık, yönetmen oluyor İngiliz Kinberg. Ayrıca başka ortak projelerde de çalışan bu iki isim, aynı zamanda yapımcılık sporuyla da uğraşıyorlar.

Hollywood'un eğlenceli ajan filmlerinde liste başı olan Mr. & Mrs. Smith (2005), Angelina Jolie & Brad Pitt çiftini ilk kez bir araya getirme özellikli. Angelina kariyerindeki ilk filmini 1995'te çektiğinde, Brad, Se7en (1995)'la gayet genç kızların sevgilisi olmuştu bile.. Muhtemelen Angelina da o kızlardan biriydi o zamanlar.. Filmden sonra rol arkadaşı Gwyneth Paltrow'la nişanlanan Brad; 2000 senesi olduğunda da Jennifer Aniston'la evlenecekti.. Ve esas çiftimiz nihayet Mr. & Mrs. Smith (2005)'le bir araya gelecek, tanışacak ve sonraki yıllarda yarısı evlatlık olmak üzere 6 çocukları olacaktı. 2005'ten beri beraber, 2014'ten beri evli olan çift için en son "Boşanma davaları var" diye okudum..


Bir ajansanız, ajan olduğunuzu kimseye söylememeniz gerekir. John ve Jane de ajanlar ve birbirlerini görüp beğenmişler. E söyleyemiyorlar da haliyle, iş ahlakı gereği, evleniyorlar öyle. İşe diye evden çıkıp gizli görevlere gidip geliyorlar. Birbirlerine sürekli yalan söyleyen her çift gibi mutlu değiller. Sonunda evlilikleri de heyecanını yitirmiş, psikiyatr desteği alıyorlar. Doktor, son bir haftadır kaç kere seks yaptıklarını sorunca cevap dahi veremiyorlar. Bağlı oldukları ajanslar (birden fazla ajanın çalıştığı iş yerine ajans denir) bu ikisini aynı hedef için görevlendirince ortalık karışıyor. 5 ya da 6 yıldır beraber olan çiftin birbirlerini keşfetme ve devamında yok etmeye kalkma aşamaları evliliklerine de heyecan katıyor.


Vince Vaughn, Adam Brody ve Kiss Kiss Bang Bang (2005)'in Harmony'si Michelle Monaghan'ın da azıcık görünmesiyle renklenen filmin asıl numarası, insanda Angelina Jolie hayranlığı oluşturması. Daha filmin başlarında sutyensiz yazlık kıyafetiyle etrafında dans edilen ateşli varile bir shot içkiyi boca edip alevi harlayınca dikkatleri çekmeyi başarıyor Angi. Film boyunca da devam eden bir seksilik var üstünde tabii.. İlginç olansa, bundan önce yine böyle seksepal kullandığı filmler izlemiş ama bundan sonra hiç hatırlamıyorum olmam.. Brad Pitt'le ilişkinin acaba böyle yan etkileri mi oluyor diye düşünmeden edemedim. Ayrıca Angelina'yı çok güzel bulmamakla beraber kalın üst dudağın yakıştığı ender kadınlardan olduğu da sır değil fikrimce..

Film teklifi ilk gittiğinde Brad Pitt senaryoyu bile okumak istememiş ama yönetmen ısrarcı olmuş. Angelina'ya gelmeden önce de Julia Roberts ve Cameron Diaz'a giden teklif ret yemiş. Bence en ideal hali de bu olmuş, güzel olmuş. Benim puanım 7'dir filme.

30 nisan 2018