Get Out (2017)


Bir çok listede yılın en iyi filmleri arasında gösterilen, Türkçeye Kapan diye çevrilen Get Out (2017), Black Mirror gibi, konusunun ilginçliğiyle dikkat çeken filmlerden. Altın Küre'de Müzikal veya Komedi Dalında Yılın En İyi Filmi adaylarından olan filmi izlemek istediğimizde bir baktık korku-gerilim yazmışlar türüne. Halla halla izlemesek mi acaba derken, hadi hadi izleyelim bakalım deyip, izleyip sevdiğimiz bir film oldu. Komedi unsurları da var aralarda.

Beyaz kızla siyah çocuk birlikteler. Kız, çocuğu ailesiyle tanıştırmak istiyor ama çocuk tribe girmiş. "Benim siyah olduğumu biliyolar mı?", "Siyah olduğumu görünce ne tepki verecekler?" Falan diye gerim gerim kardeş. Kız sakinleştirmeye çalışıyo, "Irkçı tipler değiller, rahat ol!" diye. Gidiyolar. Hiç de değiller canım. Yani en azından belli etmiyolar ırkçılıklarını. Canavar çıkıyo içlerinden canavar.


Filmi izlemek isteyenlerden bu paragrafı uzak tutalım! Ezelden beridir siyah gençleri hipnotize edip, genetik üstünlüklerinden faydalanmak suretiyle, çeşitli ihtiyaçlarında kullanmak üzere gasp ediyomuş bu aile. Başta melek görünen o kızın ne hallere girdiğini izleyin de görün. Tamamdır bence, çok öyle sürpriz bozacak bi şey yazmadım. Filmi izlemek isteyenleri geri çağırın.

Yazan yöneten Jordan Peele'nin ilk yönetmenlik deneyimi. Aslında komedi oyuncusu zaten kendisi. Filmin oyuncularından Daniel Kaluuya'yı, Black Mirror'ın Fifteen Million Merits bölümünde izlemiştik; analı kızlı kötü tipleri oynayanlar da Allison Williams ve Catherine Keener. Ara ara korku filmi efektleri koymasalar çok daha güzel bir film olurmuş. Bu haliyle puanım 7.

5 ocak 2018