We're the Millers (2013)


Bazen böyle dersin ya, "Hiçbir şey yapmak istemiyom, bi film oynasın şurda, öyle bakiyim, arada güleyim; yormasın beni ama, imge içinde kalıp kafamı azıcık dahi çalıştırmam gerekmesin", hah, öyle bi film işte.. Çok aşağılanıyo bu filmler ama valla gerekliler.. Bunların olayı da o kafa boşaltmak istediğimiz zamanlarda devreye girmek işte.. Tabii bunların da izlenebilir ve görevlerini yapabilir kıvama gelmeleri için diğer filmler gibi teknik ve estetik olgunlukta olması icabediyor.

Senaristler Bob Fisher ve Steve Faber'in yine beraber çalıştığı Wedding Crashers (2005)'ı izlemiştim, o da tatlıydı; yönetmen Rawson Marshall Thurber'in başka üç uzun metraj filmi daha var, belli ki hep aynı ayarda..


Kadroda Jason Sudeikis başrolde, Jennifer Aniston, Emma Roberts ve Will Poulter'le beraber.. Ed Helms ve Molly Quinn de yan tipleri oynuyor.. Sudeikis'i Horrible Bosses (2011)'la biliyoruz, Aniston'ı zaten..
Emma Roberts, sanki çok tanıdık gibi isimden falan ama çok izlememişim baktım da filmlerine; Ed Helms, Hangover Stu..

Hikaye de şu: David, torbacı.. Bu bi olayla sırt çantasındaki bütün malı, yetmiyo gibi bütün parayı çaldırıyo.. Modern mafya Brad, David'i bi şartla affedeceğini söylüyor, Meksika'dan gelmesi gereken yüklüce bir uyuşturucu malzemeyi getirmek. Bu işi becerirse hem affedilecek hem de zengin olacak baya.. Ama nasıl yapılır diye düşünürken ailece çıkılan bi tatil süsü verilirse, kolayca sınırdan geçebileceklerini planlıyor ve paraya ihtiyacı olan striptizci Rose, sokak kızı Casey ve salak komşu çocuğu Kenny ile sahte Miller Ailesi ortaya çıkıyor.. Bu sahte ailenin uyuşturucu kaçakçılığı macerası yani..

Belki size hiçbir şey katmayacak ama tatlı bi bir buçuk saat geçirmenizi sağlayacaktır. Bu hiçbir şey katıp katmama durumu da görecelidir ha, yoksa bu filmi izleyip hayatı değişecek olan yok mudur, vardır elbet.. Azdır ama vardır yani.. Ne hayatlar var olum..

240916