Ben de Özledim (2013-14)


Leyla ile Mecnun dizisi, oyuncuları falan Gezi Eylemleri'ne katıldıkları için yayından kaldırılmış bir dizidir. Tabii ki yekten böyle söylenmedi de, çat diye bitiverdi Gezi zamanı.. Ki yayınlandığı süre boyunca zaten elektrik faturalarındaki saçma vergilere, kendi kanalları TRT'ye, başka bir takım şeylere giydirmişlerdi, tarzları oydu ve evin yaramaz çocuğu olarak görülüp, öyle sevilmişlerdi. Gezi olayında da her zamanki gibi, sosyal sorumluluk addedip birkaç cümle etmişlerdi. Ama işte, kapıya konuverdiler.


O dönem bir de İşler Güçler diye bi dizi vardı, oyuncular kendilerini oynuyolardı güya.. Ekip de toplanıp biz de öyle bi şey yapalım madem, hem yumuşak iniş yapmış oluruz demişler ki Ben de Özledim yapılmış. Leyla ile Mecnun'un reytingleri zaten hiçbir zaman iyi olmamış, internetten yürüyen bir dizi.. Bunun da öyle olacağını tahmin etmediler mi, etmişlerdir bence. Star TV, rakiplerini geçip zaten en başarılı televizyon olduğu dönemde, böyle de bir güzellik yapmış işte.. Güzellik çünkü 70 dakika diziye normalde izin vermiyor kanallar. Hatta bence mini dizi olarak görülmüş, 13 bölüm ömür biçilmiş bile olabilir baştan.. Bir nevi jübileydi işte.. Yoksa, tarz İşler Güçler çakması, olaylar Leyla ile Mecnun çakması.. Orijinal olmayan bir iş zaten ne kadar yürüsün..


İlk bölümler, Ali Atay, Serkan Keskin ve Osman Sonant'ın dizinin bitmesinden sonra birbirlerinden ayrılamamalarını anlatıyor. Cihan Ercan ve Ahmet Mümtaz Taylan da tabii.. Yine bi işler yapalım, beraber çalışalım istiyorlar. Dizinin bütün oyuncuları az çok giriyorlar aralara.. Çeşit yapımcı saçma iş teklifleri ediyorlar, bi acayiplik olacak ya, en saçmasını seçmek mecburiyeti oluyo hep.. Sonra Ali, bi kıza çarpıyo arabayla, kızın hafızası gidiyo.. Kızın kendini arama aşamasında kötü adamımız Troll'le tanışıyoruz. Sonra işte Leyla ile Mecnun kafası ilerliyor olaylar..

Başlar iyice komik zaten de, sonlara doğru hikaye sünüyo gibi, 13 bölüm değil de bu hikayeyi 10 bölüm yapsalar güzel iş olurmuş.. Bu haliyle 6'dan 7'den sonra tekrara giriyo dizi.. Teknik kalite açısından da en baştan beri bi özensizlik var, özensizlik demiyim de rahatlamışlık gibi daha çok..


Leyla ile Mecnun ekibine ek olarak, Onur Ünlü ve Burak Aksak kadroda.. Onları kamera önü görmek ayrı zevkli tabii.. Yine bunun da yönetmeni ve yazarı oluyorlar.. Dışardan gelenler de: Gazeteci kız Melodi, Gülce Oral; hafızası yitik kız Sera Tokdemir; denizkızı Ezgi Çelik; yapımcı Şenol, Çağlar Yiğitoğulları ve kötü adam Troll, Nadir Sarıbacak.. Baştaki iki kıza geri dönmek istiyorum, Sera Tokdemir, baya güzel kız, burda sarışın ama orijinali kumral, çok daha güzel ve magazinel de bi tipmiş zaten.. Bir de Gülce Oral var, ekşide hakkında şöyle bi cümle var, "agzina findik doldurmus sincap sevimliligi vardir kendisinde." gülmelik tanım.. Kendisi 2012'de oynadığı Kebap isimli tiyatro oyunuyla meşhurdu, izlememiştim, pişmandım.. Şu ara da Kabileler oyunu varmış, kısmet..

Bir Leyla ile Mecnun değil ama İşler Güçler'le kapışsa kapışır.. Çakma fikir olmasının karşısına süresinin daha makul ve oyuncuların daha ünlü olmaları koyulabilir.. Bu arada finalsiz kalan Leyla ile Mecnun için final fikrini de anlatıyor ilk bölümde Burak Aksak..

250216