The Intern (2015)


Emekli bir yaşlı olduğu yetmezmiş gibi bir de karısını kaybeden Ben, sıkıntıdan yoga falan yapar. Yıllardır çalışmaya alışmış, zamanında iyi de çalışmış bir adamın bomboş kalması can sıkıcı bir durum tabii. Sabah kalktığında boş boş oturmak çok saçma gelir Ben'e, iş bakmaya başlar. Birkaç görüşmesinden olumlu sonuç alamaz. Sonra bir internet alışverişi sitesinin ilanını görür. Stajyer arıyorlardır ve 60 yaş üstü.


Jules tam bir işkolik. Bir küçük kızı var, bir de kıza bakıcılık yapan ev beyi kocası. İşini çok severek yapıyor Jules ama her şeyin kusursuz olmasını istediği için biraz gergin; huysuz patroniçe yani. Her şey çok iyi gidiyor; bırak ailesini, kendine zor zaman ayırıyor ama olsun, işler tıkırında en azından. Yoksa öyle değil mi? Şirketin durumu çok iyi değil aslında, çünkü kontrolsüz büyüyen bir pazar. Yardımcıları, pazarlama alanında tecrübeli bir stajyer pozisyonu açarak Jules'a danışman almak istiyorlar. Ben, bu şekilde Jules'un asistanı oluyor.


Yazan yöneten Nancy Meyers, yönetmeye başladığından beri kendi yazdığını yöneten bir sinemacı teyze. 98'deki ilk yönetmenliğinden önce Private Benjamin (1980)'le en iyi senaryo Oscar'ına aday gösterilmiş. The Intern (2015)'de başrolleri iki Oscar'lı Robert De Niro ve tek Oscar'lı Anne Hathaway paylaşıyor. Bir de yeni yeni piyasaya ısınan 93'lü Christina Scherer tatlılıktan ölüyor. Jules'un kocası rolüyle de Anders Holm yerini alıyor.
Filmin öyle çok bi numarası yok ama işte, kış modu; battaniye, kahve falan, gideri var, tatlı hikaye.. Birkaç yerde sesli güldüm, mizahı güzel..

24.12.15