Law Abiding Citizen (2009)


Bu dönem Baba Arşiv'den izlenilen son film budur, bundan sonra uzun bi süre Türkçe dublaj film izlemek istemiyorum, mümkün olsa hiç izlemek istemiyorum.. Ne diyo bu diyenlere özetliyeyim, tatilde olduğum süre boyunca babamın Türkçe dublaj film arşivinden seçkiler yaptım: State of Play (2009), The Day the Earth Stood Still (2008), Deep Impact (1998), Public Enemies (2009) ve The Fifth Element (1997).. İzlemeyi geçtim anlaması da zor oluyo dublaj filmi, gerçi çeviri kitaplar okuyan adamlarız çok da takılmamak gerek ama..


Equilibrium (2002)'un yazarı Kurt Wimmer'ın yazdığı, The Italian Job (2003)'un yönetmeni Gary Gray'in yönettiği Law Abiding Citizen (2009)'da başrolleri Jamie Foxx ve Gerard Butler paylaşıyor, bu iki çılgına Iron Man filmlerindeki gazeteci kız Leslie Bibb eşlik ediyor.. Küçük bir rolle de House of Cards'ın Doug'ı Michael Kelly yer alıyor..


Clyde Shelton sevimli bir aile babası mühendisken, eve ne için girdikleri belli olmayan psikopat ikili, kızını ve karısını gözünün önünde öldürür. Yakalanan piçlerin biri hapis yatarken diğer asıl psikopat yasaların açığını kullanıp, avukatla kefalette anlaşıp serbest kalır.. Bu duruma çok sinirlenen Shelton'ı, avukatı Nick Rice, yeterli delil yok, kefalette anlaşma sağlanması en iyisi olacak diye sakinleştirmeye çalışır ama aslında o da hukukta devrim yapmaya, davaları anlaşma yoluyla çözmenin toplumsal faydasına odaklanmıştır.. Yani kısaca idealist bir avukat refah seviyesini artırmak için verilen tavizlerle Shelton'ı üzmüş, suçluya kıyak yapmıştır..


Shelton'a çok koyar bu durum.. Zekası ve mühendislik yeteneğiyle on yıl boyunca planlar yapar ve sonunda uygulamaya geçme zamanıdır.. Rice ise ideallerinin peşinden gitmiş ve savcı olmuştur. İlk suçunu işleyip hapse giren Shelton, kurduğu oyunları içerden yönetir.. Bu haklı öfkeden kimler payını alacaktır acaba.. İzleyin görün.. Bence fena film değil, 7 puanla uğurluyorum..

04.11.15