İtirazım Var (2014)


Bir Selman Bulut polisiyesi. Selman Bulut, imam.

Direk söyleyeyim abi, Onur Ünlü'nün en iyi filmi.. Yazdığını yönettiği yedinci uzun metraj filmi, sadece yazdığı bi iki filmi de var. Yani içlerinde en iyisi işte.. İlk polisiyesi değil ama en harbi polisiye hikayesi..

Yalnız polisiye tek başına olmuyo, tek başına yeterli bir tarz değil gibi; ya komedi polisiye ya kara polisiye denilen gerilimli olanlar ya bilim kurgulu polisiye.. Bi şeyli olur ya hani, en güzeli de mizahı güzel kullanan polisiye oluyor. Edebiyatta da öyle, Fransız San Antonio serisi var mesela, ne bileyim bizde Alper Canıgüz'ün Alper Kamu'su var... Polisiyede mizah önemli yani.


İtirazım Var, eski boksör bi imamın, cemaate önderlik edip öğlen namazını eda ettikleri sırada camide işlenen bi cinayetin peşine düşmesini anlatıyor. Bir boktan anlamayan veya anlamak istemeyen polisler, öldürülen tefecinin ganimetini paylaşma peşindeki köpek balıkları ve o tefeciyi öldürme ihtimali çok yüksek bir sürü zanlı.


Bi kere karakter çok tarz. Hikaye eğlenceli. Katil uşak.

Bu arada filmin yapımcısı Eflatun Film değil, kapandı mı acaba bunların şirket?! Son dizileri Beş Kardeş de Ay Yapım'dan çıkıyor. Araştırıp bi ara bilgilendiririm..

İmam'ı Serkan Keskin, imamın kızını Hazal Kaya, imamın kızının erkek arkadaşını Öner Erkan, komiseri Osman Sonant canlandırırken diğer rollerde Umut Kurt, Büşra Pekin ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimler yer alıyor. Güzel kadro, tatlı hikaye ve ortaya çıkan güzel iş.

Klasik Onur Ünlü absürt dünyası yok pek. Daha genele hitabeden bir film.
imdb.com puanı da 8,2 zaten. Daha ne olsun?!


19 Mayıs Kutlu Olsun! 2015