Pirates of the Caribbean BoxSet


Tabii ki her serinin olduğu gibi bunun da efsanesi, ilk filmi.. Ama öbürleri de baya iyi filmler.. Kaptan Jack Sparrow'un, hayata karşı duruşuyla ve elindeki romuyla girdiği maceralar beş film yapıyor:

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)
Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)


İlk filmde, Kaptan Jack Sparrow, Siyah İnci'sine tekrar kaptan olma peşindeyken; babası korsan kendi demirci çırağı olan Will Turner da hayatının gerçeğini öğrenip, hayatının kadını Prenses Elizabeth'le yepyeni bi hayata başlayacaktır. İyi korsanlar, kötü korsanlarla; askerler de tüm korsanlarla savaşmaya başlar; ortalık karışır..

İkinci filmde, Will, babasıyla tanışır, onu kurtarmaya çalışır. Yaratık yapıdaki kötülerin kötüsü hayatını bi sandığa saklamıştır, iyi korsanlar, kötü korsanlar, askerler, herkes sandığın peşindedir. Kimin ne kazanacağı belli olmayan bi mücadele yaşanır.

Üçüncü filmde, Kaptan Jack Sparrow için yolun sonu görünür, dünya tersine döner ama vazgeçmezler.. Çok severler Jack'i, peşinden giderler.. İyi korsanlar, kötü korsanlar, herkes.. Yok lan, ne sevecekler, hepsinin bi çıkarı vardır.. Seri komple birilerinin bi şeyin peşinde oyun çevirmesi üzerine geçer..


Seride Jack, Johhny Depp; Will, Orlando Bloom; Elizabeth, Keira Knightley; Barbossa, Geoffrey Rush tarafından canlandırılıyor..

Bu üç filmi Ted Elliott ve Terry Rossio yazıyor, Gore Verbinski yönetiyor.. Dekoru kostümü deli dehşet olan bu projenin taklitleri yapılıyor, parodileri çekiliyor. Yani korsan konseptini popüler hale getiriyor proje.. Çok güzel işliyor ve iyi de vuruyolar voliyi.. İlki tutunca, iyice kasıp ikiyi üçü arka arkaya patlatıyolar.. E hala tutuyo, dördü yapılıyor..


Amerikalı bilim-kurgu yazarı Tim Powers'ın 'On Stranger Tides' romanından esinlenerek yazılan dördüncü filmde, Barbossa kraliyet kontrolünde korsancıbaşı olmuş, yasal korsan yani.. Jack yine kaçak, yine kovalanıyo.. Kraliyetin de peşinde olduğu bi hazineye ulaşmak için bi maceraya giriliyor, bi denizkızının gözyaşı lazımsa demek ki, güzel bi kız bulunuyor.

Önceki filmlerdeki Will&Elizabeth çifti evlenip gitmiş, Jack'in belalısı Angelica giriyor devreye.. Yönetmeni Rob Marshall olan bu dördüncü filmde, Angelica'yı Penelope Cruz, denizkızını Astrid Berges-Frisbey oynuyor..


Serinin sonu olduğu söylenen beşinci filmde, Will Turner'ın, tıpkı babası gibi lanetli bir korsana döndüğünü görüyoruz. Küçük oğlu Henry, boyuna bakmadan babasını bu lanetten kurtarmaya niyet eder. Bu konuda ona yardım edebilecek tek kişi Jack Sparrow'dur. Sparrow da okunamayan haritayı okuduğunu iddia eden Carina'yı yanında ister. Salazar da bunların hepsinin, özellikle Serçe Jack'in ölmesini ister.

Ronning&Sandberg ikilisinin yönettiği son filmde serinin oyuncu ekibine Javier Bardem ve Kaya Scodelario dahil oluyor. Çok kısa süreliğine Will&Elizabeth çiftini görüyoruz sonda. E özlemişiz tabii.

Bu arada son filmin adı dünya genelinde Salazar's Revenge olarak değiştirilmiş ama imdb orijinal başlıkta hala Dead Men Tell No Tales olarak geçiyor. Denk gelirseniz kafanız karışmasın yani..

30.07.14 güncelleme geldi 18.06.2017