Bir Hikayem Var (2013)


Film çok iyi değil, hatta biraz eğleneyim diye diğer birkaç filmin arasından seçerek bunu izledim falan ama yer yer "Ya uff bu ne bea" demekten kurtulamadım.. Ama bitirdim de..

Yazan-yöneten Talip Karamahmutoğlu ile bir ortamda denk gelmiştik, onu anlattım evdekilere.. Ama bilmiyorum tabii, Talip-Erol, Erol-Talip diye tanıştırıldık, yönetmenmiş ama sormadım da filmlerin neler diye.. Şimdi filmden sonra baktım kimmiş yönetmeni diye, o Talip.. Zaten anlamalıydım dedim içimden, filmdeki bi komik olayı anlatmıştı o gün.. Hani şu temizlikçi gelince evi kirli görmesin, ayıp, diye temizlik yapma durumu.. Böyle kısa bi temasımız olmuş.


Filmin hikayesi şu: Sinemaya gönül vermiş bir genç, bi tane kameraman arkadaşı var böyle küçük bi ekip, hikayeler falan var kafasında ama para yok. Bi film yapabilmek için motorcu bi çeteden para alıyo, motorcu filmi yapcaz diye.. Sonra gidiyo bilmemnere belediyesinden izinler alıyo, destek alıyo.. Sonra bi yetişkin filmi yapımcısı var, pornocu yani, ondan teknik destek alıp, film sözü veriyo falan.. Bir sürü numara çekiyo hep.. Sonra yalanlar birbirine giriyo, ortalık karışıyo..

Ama ben bu hikayeyi o filmden çıkarcam diye götüm çatladı.. Senaryosuz mu çekmişler nedir, atlamalar, geçişler, hayaller birbirine giriyo.. Yani kurgusu da başarısız filmin. Zaten baktım bütün sitelerde oyları sürünüyo.. Dedim ya ilk yönetmen filmi, ya da bezmiş yönetmen filmi..


"Karakter zayıf olunca oyuncu n'apsın" denir normalde, ama bu başrol Kadir Doğulu için geçerli değil, en baba karakter analizini versen eline, beceremez gibi bi hali var.. Bunun dışında da Bülent Çolak, Teoman Kumbaracıbaşı, Turan Özdemir, Nuri Alço gibi isimler var, senaryo yakmış bu adamları.. Kötü oynuyolarmış gibi duruyo, neyse ki önceki işlerini biliyoruz..
Bir de tabii Müge Boz var, içerde var mı yok mu belli olmayan, afişte seyirci çekmeye çalışan bir güzellik. Kesinlikle daha güzel senaryolara layık.. Nuri Alço'yla sahnesini de izleyenlerden anlayan bi anlatsın hayrına..

Boz, Karamahmutoğlu, Doğulu..

Yani çok da gömmek istemem ama olmamış bir film. Umarım ilerde böyle işler yapmak zorunda kalmam ne diyim..

11.06.2014