Günce (2013)


2. kalite bir melodram olan filmin senaryosunu Mete Şener'le Namık Üstünel yazmış, Mete Şener'le Kemal Uzun da yönetmiş. Kemal Uzun, Vay Arkadaş (2010)'ın yönetmeni.. Belli ki Şener yönetmenlik yapmak istemiş, Uzun da yardım etmiş, ama belli ki çok etmemiş.. Çünkü film tırt.

Sesler çok kötüydü, rahatsız ediciydi. Müzik kullanımı falan leş zaten. Kurgu desen, aşırı amatör. Diyaloglar zayıf, hikaye kurgusu eksik ama gel gör ki yine ağladım yine ağladım. O da oyuncuların kalitesi biraz.


Mutlu bir çift, adam radyocu, karısı hamile, kızları olur, kadın ölür, baba-kız kalınır. Klasik dram girişi, biraz komedi var kız büyürken, kız babası tripleri, bakıcı genç-güzel bi çıtır, hayat güzeldir.
Ufak kız kanser, ağla, adam işinden kovulur, hastane masrafları, ağla, kız öldü ölecek, ağla..


Ama kızdaki hastalık başka bi şey çık, kanser yok, adam çok sevin, kızın en sevdiği şarkıcı filmde belir (o da Haluk Levent yani, ufacık kızın hayranlığa bak), ama yine de adamın işinden kovulduğu gerçeği ile evi arabayı sat, karavanda yaşa, mutlu son..

2. kalite diye başladım ya yazıya.. Abi Haluk Levent'i jeneriğe "ve Haluk Levent" yazmak ve 2 dakikalık kötü bi playback sahneyle göstermek nedir ya.. Bi kelime etmedi ya la adam.. Hayır, filmdeki oyunculara ayıp..


Cemal Hünal, radyocu baba rolüyle, -bi an "Sizinle yatmış mıydık?" diyecek diye çok tırstım-, yalnız bu adamı Çağan Irmak yaktı ya, n'aparsa yapsın çıkamaz ıssız adamlıktan artık.. Bi de tipi de değişemiyo ya, saçlar falan, yazık..

Nisa Melis Telli, afacan kız, rahat da kamera önünde, güzel iş çıkarmış yani. Cimcimenin bi kaç tecrübesi daha varmış hatta..

Leyla Lydia Tuğutlu, bakıcı çıtır, Karadayı dizisinde oynamış.. Tatlı kız baya, 89 Berlin doğumlu, 2008 Türkiye güzeli.. Oyunculuk fena diil..

Levent Sülün,  kötü adamımız.. Son zamanların en popüler kötü adamı oldu, Sadece Sen (2014)'de de kötüydü.. Ama biz onu tabii ki Acemi Cadı'daki avanak biyoloji öğretmeni olarak tanıyoruz.. Hayat işte.. Bu arada Acemi Cadı'ya da ayrı bi deyinelim, aşırı tatlı kızlar çıktı ordan..

Gürkan Uygun ve Ayça Varlıer de konuk oyunculardan.. Yalnız film kötü olunca oyuncu n'apsın.. Sesler hakkaten kötüydü, oyunculukları düşürmüş baya.. Kötü olmuş..


Bu arada filmin 5. dakkası falan, annenin ölüm sahnesi var, bi ara filmden "çıksam mı lan acaba" dedim, yani bi aklımdan geçti.. O ne kötü efekt ulan.. Hiç gösterme daha iyi.. Neyse fazla yerdim. İyiydi iyi, he.. 3/10

16.04.14