Hulk BoxSet


Stan Lee ve Jack Kirby tarafından 62'de yaratılmış bir Marvel karakteridir. Büyük yeşil canavar, duygularını kontrol edemez haldedir, herkes için tehlikedir. Bu yüzden, kalabalıktan uzak, sakin hayatlar sürmeyi tercih eder. Hücre yenilenmesi üst düzey bir yaratık olduğu için öldürülemezdir. İntihar için ağzına kurşunu sıktığında birden büyüyüp, mermiyi tükürdüğünü anlatmıştır bir filminde. Büyünce 'Smash' diye böğürür, kırar, döker.

Bruce, çılgın profesör olan babasının gazabına daha doğmadan uğruyor. Hücre yenilenmesi alanında pek çok denek üzerinde çalışan baba Banner, resmi izin olmamasına rağmen insan denek üzerinde de çalışmak istiyor. Laboratuvarı kapatılmak istenince de kendi üstünde deniyor bileşimi. Hiçbir şey olmuyor. Normal hayatına devam eden Banner, karısıyla birlikte oluyor ve Bruce’un tohumları atılıyor. Tabii babasının çalışması da Bruce’a geçiyor. Bruce bebekken anlıyor anne-babası acayipliği. Babası oğlunu kurtarmak için çalışmaya devam ederken kovuluyor şirketten, laboratuvarına el konuyor. Sinirleniyor bu da giderayak bütün mekanı havaya uçuruyor.

Baba Banner, hengame sırasında karısını bıçaklıyor. Derken aranıyor ilanı çıkıveriyor adama. Bruce anne babadan yoksun büyüyüp kimyacı oluyor babası gibi, gamalar üstüne çalışıyor, bilmiyor ama hikayesini. Bir gün bir karmaşa oluyor laboratuvarda, arkadaşını kurtarayım derken kendini atıyor yeşil yeşil ışınların önüne. Normalde ölmesi gerekirken zamanında babasının genleriyle aktardığı bir özellik olan hücre yenilenmesi bu gamayla birleşmesin mi? Birleşiyor. Herhangi bir duygusal tepkime sırasında -sinir, heyecan, hoplama zıplama gibi- gamanın da etkisiyle hücreler büyüyüp yeşeriyor. Kocaman dev yeşil bir adama dönüşüyor.

Televizyon filmi olarak çekilen ilk filmi The Death of the Incredible Hulk (1990)'ta Lou Ferrigno Bruce'u oynuyor.. Bill Bixby'nin yönettiği filmde Betty'yi Chilton Crane oynuyor..
Film ve dizi işlerinin yanı sıra pek çok da animasyon filmi-dizisi yapılmış bir karakter Hulk. Bilgisayar oyunu falan her şeyi var...


İlk sinema filmi Hulk (2003), Ang Lee yönetimindedir. Köken hikayesi bu filmde anlatılıyor.. Bruce, Eric Bana tarafından canlandırılırken, sevdiği ve aynı zamanda hiç anlaşamadıkları komutan Ross'un kızı Betty'yi, Jennifer Connelly oynuyor. Hikayenin en başı anlatılıyor filmde, Bruce'un küçüklüğünden, babasının kendini bilmezliğine kadar her şeyi görüyoruz.


Sonraki film The Incredible Hulk (2008)'ta, Bruce'u Edward Norton, Betty'yi Liv Tyler oynuyor. Hiç sevmediğim şeydir devamlı filmlerde kadronun değişmesi. Bu sefer yönetmen Louis Leterrier. Artık kendini bilen Bruce, her türlü sinirden stresten uzak durmak adına, alakasız bi yerde bi fabrikada elektrikçi olarak çalışıyor. Bir yandan da bi üniversiteden genetikçi bi araştırmacıyla mesajlaşıyor. Derdine derman arıyor. Gönderdiği kan örneklerine kötü niyet karışmaz mı, bence karışır, kötü adamımızı Tim Roth oynuyor.

İlkine göre daha kaliteli olmuş ikinci. İlk film, hikayenin en civcivli kısmını kapmasına rağmen becerememiş görünüyor. İlkin tek güzel tarafı Connelly..


Sonra üçüncü bir Bruce seçiliyor. The Avengers (2012)'ta oynamak üzere. Komedisi daha bol olan filmde, Hulk da kendine geliyor. En başından beri aradığı tarz buymuş, yeşil dev komedi seviyomuş demek. Joss Whedon'ın yönettiği bu film, diğer süperlerle Hulk'ı buluşturuyor. Büyük dünya istilasında çok işe yarıyor Hulk.


Bu sefer Mark Ruffalo oynuyor Bruce'u. Yeni seride oyuncuların devamlılığında bir sıkıntı olmaması güzel.. Bi tek Iron Man serisinde Yarbay Rhodey değişti..

08.11.13