Masters of Sex (2013-16)


William Masters (1915-2001) diye bir adam var, jinekolog. Ama asıl derdi 'seks'. Adam sekse takmış durumda, ıncığını cıncığını araştırmak, öğrenmek, bilgilenip bilgilendirmek istiyor. "Herkes seks istiyor da, peki tam olarak nedir bu seks?" diye düşün düşün bi oluyor. Nasıl araştıracak ki bunu, ne hastane izin verir ne üniversite. Kılıf olarak jinekolog oluyor, yalnız baya iyi oluyor onu da. Aranılan doktor, hastanenin gülü. Ama deli işte, insanlığı kurtaracam diye yanıyor.


Hastalarını gizli tutarak, sorular sorup cevapları değerlendirerek başlıyor çalışmalarına. "Kaç dakika sürüyor?", "Nasıl olunca hoşuna gidiyor?", "Tam ne seviyorsun?" gibi şeyler işte. Üniversite bu kadarına izin veriyor. İşleri büyütüp, gizli gizli mastürbasyon yaptırıyor millete, tepkilerini inceliyor falan. Sonra biraz daha ileri gidiyor. Ama tabii bu denekleri bulması bir dert, elinde tutması ayrı dert. Diğer muayenehanede gözünün takıldığı bir sekreter var, yardımcı aradığı sırada bu kız başvuruyor, Virginia Johnson. İnsan ilişkileri konusunda görece daha başarılı olan Virginia, gizli görevlerde de üstüne düşeni çok başarılı bir şekilde kurtarıyor. Araştırmanın yolunda gitmesini büyük ölçüde bu hatuna borçlu Dr. Masters.

Masters'ın karısıyla olan ilişkisi de bir acayip.


Dizi, çiftin hayatının anlatıldığı biyografik roman taslağından faydalanılarak çekiliyor. Ne kadar bir kısmını işleyecek bu maceraların bilmiyorum ama biyografilerine baktığımda seksolog çift Masters ve Johnson'ın 1971-92 arasında evli oldukları ve Masters'ın 2001'de parkinson hastalığından, iki çocuklu Johnson'ın ise üç ay önce yani dizi çekilmeye başladığında öldüğü görülüyor. İzleyemediler yani..

Dr. Masters ve Mrs. Johnson

Tarihe geçen araştırmalara imza atan Masters ve Johnson'ın bu maceraları, Showtime kanalıyla izleyiciyle buluşmaya başladı. Yalnız ben anlamıyorum ya, Amerikan televizyonlarında bu diziler yayınlanıyor mu yani bu şekilde, baya sansürsüz güzel güzel sahneler. Valla bravo.


Henüz 4 bölümü yayınlanan dizi, Thomas Maier'in diziyle aynı zamanda çıkan biyografik romanından, Michelle Ashford tarafından senaryolaştırılıyor. Araştırmacı çifti ise, Lizzy Caplan ve Midnight in Paris (2011)'teki muhteşem kıl adam rolüyle bilinen Michael Sheen oynuyor. Diğer oyuncular: Caitlin Fitzgerald, Nicholas D'Agosto, Teddy Sears, Helene Yorke ve Julianne Nicholson...


25-10-2013

Dizinin ilk iki sezonunu izleyip bıraktım. Benden sonra iki sezon daha oynamış ve dört sezonla nihayete ermiş. Geçmiş olsun. İkinci sezonda sıkılmaya başlamıştım ben zaten, artık bölümler bunaltıcı olmaya başlamıştı, çok ağır işleniyordu hikaye. Her ne kadar oyuncular çok tatlı, konu ilgi çekici olsa da anlatım dili demek ki bayabiliyor..

24 nisan 2018