How I Met Your Mother [2005-14]


Çocuklar, size inanılmaz bir hikaye anlatacağım..

Ted Mosby, kızını ve oğlunu almış karşısına, anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlatıyor. Tam 9 sezondur. Annelerini daha bu sezon görebildik. Anlatmayı seviyor Ted. 2030 yılındaki çocuklarına, 25 sene öncesini hatta bazen daha da öncesini anlatıyor.


Kolejde tanıştıkları ilk günden beri sevgili olan Marshall ve Lily, Ted'in ev arkadaşları. Marshall'la arkadaşlığı kolej yurdunda oda arkadaşlığına dayanıyor. Ted, mimarlık; Marshall, hukuk; Lily, resim okumuşlar.


Bunları hep Ted anlattıkça öğreniyoruz. Taa en baştan anlatıyor yani mevzuyu. Ted'in en iyi arkadaşı olduğunu iddia eden Barney'nin çok para kazandığı bir işi var. Ama kimse ne iş yaptığını öğrenemedi uzun bir süre. En büyük özelliği kadınlar konusunda isteği ve başarısı. Yayımlanmış ve hatta pek çok dile çevrilmiş, benim kitaplığımda da yer alan iki buçuk kitabı bulunuyor bu karakterin. Vee, Kanadalı Robin, Ted'in ilk bölümde barda görüp, tanıştığı, muhabirlik yapan bir hatun. Bu beş kişi, bu koca hikayenin bir parçası olarak anlatıgidiyor.

Türkçeye 'Kanka Kanunu', 'Kankanın Av Rehberi' ve 'Kankanın Dönüşü' diye çevrildiler.


Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris ve Alyson Hannigan oynuyor bu beş karakteri. Şimdiye kadar 193 bölümün sadece 58'inde hikayeyi dinleyen Ted'in çocukları olarak da Lyndsy Fonseca ve David Henrie'yi izledik. Çok bi şey yapmıyorlar, bazı bölümlerin başında çıkıp "Yaa daha bitmedi mi, asıl mevzuya ne zaman geleceksin.." falan diye atarlanıyolar babalarına.



Şimdiye kadar 17 bölümde denk geldiğimiz taksici Ranjit'in (Marshall Manesh) dışında diziye belli dönemlerde dahil olan karakterler de oldu tabii, bir de Rachel Bilson (3), Britney Spears (2), Katie Holmes (1), Jennifer Lopez (1), Katy Perry (1) gibi ünlü konuklar oldu. Bu kısa ziyaretlerin dışında karakterlerin uzun ilişkileriyle diziye katılanlar da vardı: Ted kadrosundan Stella rolüyle Sarah Chalke (9), yine Ted'in uzun ilişkisi Zoey ile Jennifer Morrison (12), Robin'in sevgilisi Kevin diye Kal Penn (9) geldi, Barney'nin nişanlısı oldu bi ara Nora diye Nazanin Boniadi (9), Ted bi ara eski sevgilisi Karen'le karşılaştı Laura Prepon (3) oynadı, Barney'nin efsane güzelliği ile striptizci sevgilisi Quinn karakterinde Becki Newton (10)'ı izledik ve son olarak da bundan sonra çocukların annesi rolünde Cristin Milioti'yi izleyeceğiz artık. Anne için yapılan seçim tartışıldı baya, çok bekledik çünkü, ne gelse beğenmeyecektik yani.

Robin'in eli, Zoey, Honey, Tedy, Lily and Barney..

Quinn rolüyle Becki Newton..

Dizinin yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas, dizinin bu sezon final yapacağını açıklamışlar. En beğenilen dizilerden olan HIMYM'in yönetmenliğini Pamela Fryman yapıyor, bi bölümde de Neil Patrick Harris yönetmenlik yapıp hevesini almış.



20 dakikalık bölümlerden olaşan sitkom diye temel bilgiyi de verip konuyu kapatıyoruz.


Önümüzdeki pazartesi 1 saatlik final bölümüyle seyircinin karşısına son kez çıkacaklar.. Son sezon Robin'le Barney'nin düğününde geçti.. Düğüne bir hafta kala, üç gün kala, yarım saat kala falan derken geldi çattı düğün. Belki de en durağan ama en çok da güldüğüm sezon oldu.. Hikaye bitiyo lan.. Efsane bitiyo..


25.10.2013 güncelleme 27.03.2014