The Bling Ring (2013)


Her zaman görmek isteyeceğimiz türden bir Sofia Coppola filmi. Bu sefer karşımıza yaşanmış bir hikayeyle çıkıyor Coppola. Lost in Translation (2003) ve Somewhere (2010) gibi harika filmlerine bir yenisini daha ekliyor. Genel olarak çok beğenilmedi bu filmi ama ben beğendim baya, benim beklentimi karşıladı.

Bazıları ergenlikte sevdiği kızın adını koluna jiletle kazır, bazısı sigaraya hatta uyuşturucuya dadanır, bazısı evden kaçar. Ergenlikteki bu tarz hareketler, bir şey olma çabasıdır hep, bir şey olurken de bir şeyler örnek alınır. Özenmektir di mi bu davranışların temeli? Filmde de bir grup gencin ünlülerin hayatına özenmesiyle yaşadıkları şeyler anlatılıyor.


Yeni okulunda ilk günü olan Mark, Rebecca diye bir kızla tanışır. Rebecca ve arkadaşları okulun tiki tayfasıdır. İşte, marka özentiliği vardır biraz, gece eğlenmeleri, ev partileri falan bunlar normal gençlik hareketidir. (Tabii oralarda o, bizde durum farklı :) Neyse Mark ve Rebecca internette magazin haberleri okurken Paris Hilton'un akşam bir partiye katılacağını öğrenirler. Rebecca, ufak tefek hırsızlıklar yapıp vücuduna gerekli adrenalini bu yolla sağlayan bir kızdır. Paris Hilton'un boş evini ziyaret etme fikri belirir bir anda. Mark'ı da gaza getirir girerler eve gizlice. Özendikleri hayata bir şekilde adım atmışlardır. Arkadaşları Chloe, Nicki ve Sam de bu eğlenceye katılır. Sonra haberleri takip edip evinde olmayan ünlülerin kimsesiz evlerine giderler. Rachel Bilson, Orlando Bloom, Megan Fox ve Lindsay Lohan diğer kurbanlarıdır. Artık baya pahalı ayakkabı, çanta, saat ve takıları hatta paraları vardır.

Claire Julien, Israel Broussard, Taissa Farmiga, Emma Watson, Sofia Coppola ve Katie Chang

Oyunculuk kariyerinin çok başında olan Israel Broussard, Katie Chang, Claire Julien, Taissa Farmiga'ya, görece daha tecrübeli Emma Watson eşlik ediyor. Emma'nın annesi rolündeki Leslie Mann de her zaman ki tatlılığıyla kadroya renk katmış. Film bittiğinde, keşke daha devam etse dedim. Sofia Coppola yapıyor işte böyle. Tadını çıkarın. Emma'nın ne kadar tatlı olduğunu herkes biliyor zaten ama Katie ve Claire da hiç fena değiller bence.

08.09.13