Marvel One-Shot: Agent Carter [2013]


Bu One-Shot'ları biliyorsunuz değil mi? Marvel'ın, Avengers temalı yeni dönem seri filmleriyle bağlantılı olan kısa filmleri 'Marvel One-Shot' başlığında topluyorlar. Şimdiye kadar 4 tane kısa film yaptılar ve bu kısa filmler sırasıyla Thor (2011)Captain America: The First Avenger (2011)The Avengers (2012) ve Iron Man 3 (2013) filmlerinin Blu-Ray'leriyle beraber izleyiciye sunuldu.

Marvel One-Shot: The Consultant [2011]
Marvel One-Shot: A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer [2011]
Marvel One-Shot: Item 47 [2012]
Marvel One-Shot: Agent Carter [2013]

Bu dört filmin de senaryosu Eric Pearson'a ait. İki üç dakikalık ilk iki filmin yönetmen kısmında Leythum adı yer alırken, on beş dakikayı geçen son iki filmin yönetmenliğini ise Louis D'Esposito yapmış. D'Esposito, Avengers serisine Iron Man (2008)'den itibaren yapımcılar arasına ismini yazdırıyor..

Ajan Carter, Captain America'nın sevgilisi. Bu filmde de -haliyle- geçmişe dönüyoruz. Captain çok uzaklarda olduğundan, sevgilisini sahadan çekip sıkıcı ofis işleriyle boğmaya başlamışlardır. Yine bir akşam, ofisin yöneticisi Ajan Flynn, Carter'a bir sürü iş yıkıp gidiyor. Ajan Carter da ofiste yalnızken bir gizli görev geliyor. Beş ajan gönderilmesi isteniyor ama Carter tek başına gidip olayı hallediyor.
Ertesi gün Flynn ve diğerleri durumu öğreniyor. O zamanlar S.H.I.E.L.D.'in yöneticisi olan Howard Stark'tan telefon geliyor ve Carter, S.H.I.E.L.D.'ın yöneticilerinden olmak üzere yola çıkıyor.


Tabii görsel olarak yine çok uğraşılıyor, takipçisiyim ben, yapsınlar daha. Dizisi olacak Agent Carter diye..

Chris Evans'ı Captain America rolüyle azıcık gördüğümüz filmde, Ajan Carter'ı, İngiliz tatlış Hayley Atwell oynuyor. Bir de, yine Captain America: The First Avenger (2011)'da Howard Stark'ın gençliği olarak tanıdığımız Dominic Cooper var. Cooper ve Atwell'i Captain America haricinde bir kez de The Duchess (2008) filminde beraber izlemiştik.

20-09-13