Kick-Ass 2 (2013)


Temiz bir devam filmi. Normalde devam filmleri sıçıştır, tutan ilk filmin kaymağını toplamak için yapılır ve pek beğenilmez ama bu güzel bir devam filmi olmuş. İlk film Kick-Ass (2010)..


Kısaca hatırlayalım; ilk filmde, kahramanımız Dave çizgi roman meraklısı bir çocuktu başlarda. Kötülerle savaşma duygusu gelişkin bir bireydi ama yeteneği yoktu. Olsundu, yine de elinden geleni yapıp kötülere meydan okuyup bir temiz dayağını yiyordu. Dövüş teknikleri konusunda kendilerini geliştirmiş bir baba-kız buna yardım etmeye karar verip süper kahramana çevirmişlerdi. Kahramanlarımız Big Daddy, Hit Girl ve Kick-Ass başta D'Amico ailesi olmak üzere kötülerle savaşmışlardı.


Bu filmde ise artık fenomen olan Kick-Ass'in, açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyen tipler türemiş olduğunu görüyoruz. D'Amico ailesinin varisi de kendine kötü adamlardan oluşan bir takım kuruyor. İyilerle kötüler grup yapıyor. Öte yandan Hit Girl velisine verdiği söz üzerine olaylara pek bulaşma taraftarı değil. Üstelik lise çağlarında ve yaşaması gereken bir 'genç kızlık' dönemi var. Ama Kick-Ass'in ve dünyanın ona ihtiyacı var.


İlk filmde Hit Girl'ün muhteşem otele giriş sahnesini kaç kere izlediğimi sayamadım; ama bu filmde bırakın onun gibi, ona yakın sayılabilecek bir tane sahne yok. Tarzı çok farklı hatta ilkinden.. Çizgi roman uyarlaması bu filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Jeff Wadlow yapmış. Wadlow, Amber Heard'lı Never Back Down (2008)'ın yönetmeni. (I love Amber Heard)


Seride Kick-Ass'i Aaron Taylor-Johnson, Hit Girl'ü Chloe Grace Moretz ve kötü adam The Motherfucker'ı da Christopher Mintz-Plasse oynuyor. Bu yeni yetmeler de hep üç isimli yea. Yan rollerde de Colonel Stars and Stripes'i Jim Carrey ve Night Bitch'i de Kanadalı şeker kız Lindy Booth oynuyor.

Lindy Booth

Bir de Hit Girl'ün lisedeki karın ağrısı Brooke var, onu da Hart of Dixie'de Magnolia'yı oynayan Claudia Lee canlandırıyor. Bu yazıda bahsi geçen dört kız da çok acayip olacaklar söylemedi demeyin, takipte kalın. Üç beş sene sonrasının Scarlett Johansson'ı, Rachel McAdams'ı bunlar.

Moretz ve arkadaki mavili fıstık Lee

İlk filmde Dave'in sevgilisi Katie rolündeki Lyndsy Fonseca'ya bu filmde çok az rol vermişler, oysa rolü büyüyebilirdi ve güzelim kızı daha fazla izleyebilirdik tatlı tatlı.


07.09.13