Çarpışma [2005]


Zamanında kısa filmlerin de ciddiye alınması gerektiğini millete hatırlatan bir yönetmen Umut Aral. İki kısa filmi var, çekimlerde epey uğraşılmış, kurguda harikalar yaratılmış, ödüllerle şımartılmış. Çarpışma (2005), 17 dakika kadar bir film; önce oyuncu kadrosuyla, izlerken de kurgu tekniğiyle dikkatleri çeken, ülkemizde çok sık karşılaşılamayacak kalitede bir kısa film. Gürkan Uygun ve Ruhi Sarı gibi isimlerin kamera önünde yer aldığı, kamera arkasında da epey bir kişinin çalıştığı (çarpışma teknik ekip) bir yapım. 7 sene önce bu filmle dikkatleri çeken yönetmen şu sıralar reklam yönetmenliği yapıyor. Hani filmi izleyince sanıyorsun ki Türkiye'den de bir Guy Ritchie çıkıyor..


Hikaye genel olarak şöyle. Üç yasadışı tip, bir çarpışma sonucu (baya çarpışıyolar yolda) tanışıp kaynaşıp işler yapmaya başlıyorlar. Sonra başka işler dönmeye başlıyor derken o işler başka başka işlere dönüşüyor. Hikaye kurgusu bu şekilde aşağı yukarı. İzleyin bakalım beğenecek misiniz?


Yalnız filmde Melisa Sözen'in figüran olması nedir ya? Bu bir, ikincisi filmi merak edenler için internet ortamında kolayca bulabileceğiniz bir durumda film, aramanız yeterli.

08.07.13