Vizyon: Ocak Ayının 3. Haftası


Sinemadaki iş sayesinde vizyonda her hafta ne var -en azından benim çalıştığım sinemada-, hangi film daha kalabalık, hangi film sinek avlıyor ona bakıcaz.

Bu hafta sinema salonlarına bol bol seyirci çeken iki film var. İlki, Cem Yılmaz'ın 2012 senesi boyunca yaptığı son gösterisinden Murat Dündar yönetiminde derlenen CM101MMXI Fundamentals (2013); diğeri Şahan Gökbakar'ın Ezgi Mola ile oynadığı, kendi yazdığı ve yine kardeşi Togan Gökbakar'a yönettirdiği Celal İle Ceren (2013). Haftasonları bu iki filmin bütün gösterimleri kapalı gişe, haftaiçi ise Cem Yılmaz bir tık önde. Gerçi Cem Yılmaz 2 salonda, Şahan'ın ki 3 salonda birden oynuyor.

haftanın karesi: Müge Boz, Karaoğlan (2013)

Bu sene 11 dalda Oscar için yarışacak olan, Ang Lee yönetimindeki Life of Pi (2012) günde sadece iki seans oynarken izleyicisi üçü beşi geçmemekte. Keza Kudret Sabancı'nın yeniden uyarladığı çizgi roman efsanelerimizden ve başrolünde Volkan Keskin ve Müge Boz'un yer aldığı Karaoğlan (2013).. Günde beş seans, seansta beş kişiyle rekora koşuyor yeminle..


Kendine ait bir kitlesi olan korku filmleri hiç boş oynamaz zaten. Bu hafta, Jessica Chastain'li, Andres Muschietti yönetimindeki Mama (2013)'dan çıkan seyircilerden aldığımız tepkiler genel olarak "Pek bir konusu yok ama korkunç sahneleri var" şeklindeydi. Korku filmlerini hiç anlamıyorum.. Her hafta bir de çocuklara da hitap edecek seviyede bir film oluyor herhalde; Golden Globe'a aday Rise of the Guardians (2012) da kendine ait bir kitleye sahip.


24.01.2013