This is 40 (2012)


Muhteşem bir film değil ama çok eğlendim izlerken. 40'lı yaşlarına gelmiş, iki kızları olan bir çiftin; zaman zaman birbirlerinden sıkılmalarını, kavgalarını falan filan anlatıyor. Çıktığında romantik-komedi piyasasında olumlu eleştiriler alan Knocked Up (2007)'ta, yanrol olan çiftin filmi bu. Hani oradaki kızın ablasıydı. Önceki filmle konu bütünlüğü falan yok tabii, yani onu izlemezsen bunu anlamazsın gibi bir durum yok. Bir nevi devamı işte, sequel dedikleri..


Filmi yazıp yöneten Judd Apatow'un diğer uzun metraj sinema filmleri şöyle: The 40 Year Old Virgin (2005), Knocked Up (2007) ve Funny People  (2009). Gördüğünüz üzere adamın tarzı belli, yaptığı işler çok eğlenceli. Bu filmlerini severek izlemiştim, bu yüzden This is 40 (2012)'ı heyecanla -olmasa da- bekledim. Ki beklentimi de karşıladı zaten. 


Filmde çifti, Leslie Mann ve Paul Rudd oynuyor. Mann, yönetmen Apatow'la 97'den beri evli ve yönetmen bu filmine de her filminde olduğu gibi karısını ve kızlarını dahil etmiş. Yani bildiğin karısına koca kızlarına baba olarak Paul Rudd'u seçmiş.. Filmin sürprizleri ise antrenman koçu Jason Segel ve hep oynaması gerektiği rolü bulan Megan Fox.

26.01.13