Blade BoxSet


İlk olarak temmuz 1974'te, Marvel'da, Marv Wolfman ve Gene Colan tarafından çizilen Blade, vampir avcısı olan, -hatta ilk olarak Dracula avcısı- bir yarı-vampir, siyahi bir süper kahramandır.

Eric'e hamile olan annesi bir vampir tarafından ısırılır ve çocuğu doğduğunda ona zarar vermemek için terk eder. Bu arada yarı-vampir olan Eric, hem annesini bulmak için hem de annesini ve kendini dönüştüren vampirlerden intikam almak için bilenir. Vampirlerin iyi özelliklerini almış olup aynı zamanda zaaflarından da muaftır, yani güneş dokunmaz ona; bu sebepten, DayWalker lakabıyla da anılır. Blade de zaten, vampirlerle savaşırken bıçak kullandığı için aldığı bir isimdir.

Sinema filmi olarak çekilen 3 tane filmi vardır; filmlerinin senaryolarını yeni nesil Batman serisinin senaryolarında Nolan'la beraber çalışan David S. Goyer yazmıştır.


Filmlerde Blade'i Wesley Snipes oynuyor. Stephen Norrington'ın yönettiği ilk film Blade (1998)'de zaten vampirlerle savaşıyor.
Blade II (2002) Guillermo del Toro tarafından yönetiliyor ve ilk filmde kaçırılan yardımcısı Whistler'ı ararken başlıyor ve mutant vampirlere karşı savaşıyor.

Üçüncü ve son film Blade: Trinity (2004) senarist Goyer tarafından yönetiliyor ve bu filmde de bilinen en yaşlı vampir olan Dracula'ya karşı savaşılıyor. Filmin sonunda diyor ki bu savaş hiç bitmeyecek.. Son filmde bi kaç tane daha yardımcısı oluyor ve bunlardan biri Whistler'ın kızı Abigail (ok kullanıyor) Jessica Biel tarafından; diğeri Hannibal King, Ryan Reynolds tarafından canlandırılmış karakterler.


12 bölüm çekilebilen bir de tv dizisi vardır 2006 yapımı. Goyer tarafından hazırlanan dizide Blade'i Sticky Fingaz oynuyor..

13.06.2012